33 هزار محموله آرد بین نانوایی‌های زنجان توزیع شد

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان گفت: 33 هزار و 475 حواله به تناژ 71 هزار و 373 تن از طریق کارخانجات آردسازی بین نانوایی‌های زنجان توزیع شده است.

33 هزار محموله آرد بین نانوایی‌های زنجان توزیع شد

ولی‌اله زمانی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در زنجان با اشاره به توزیع بیش از یک میلیون و 784 هزار کیسه 40 کیلوگرمی آرد به واحدهای نانوایی بربری، سنگک، لواش و … در قالب آرد نوع یک، نوع دو توزیع تا 15 دی ماه امسال اظهار کرد: آردهای توزیع شده در قالب 33 هزار و 475 حواله به تناژ 71 هزار و 373 تن از طریق کارخانجات آردسازی بوده است. مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان با بیان اینکه آردهای مصارف واحدهای نانوایی توسط 6 کارخانه آرد سازی در استان زنجان تولید می‌شود و به وسیله شرکت‌های حمل و نقل و خود حمل توزیع می‌شود، اضافه کرد: خوشبختانه مشکلی از نظر تهیه و توزیع آرد در استان زنجان وجود ندارد. وی با اشاره به اینکه در حوزه کیفی‌سازی نان نیز بازرسی لازم انجام شده و نانوایی‌ها نیز نان با کیفیت تولید می‌کنند، گفت: بر اساس آخرین ارزیابی‌ها نان لواش زنجان امتیاز ۹5.6، تافتان 99.6، نان بربری 99.4 و سنگک امتیاز 96 کسب و در مجموع در 2 بخش تافتان، بربری رتبه اول کشوری و در بخش سنگک رتبه سوم و در نان لواش پس از استان سیستان و بلوجستان در رتبه دوم کشوری در آبان ماه سالجاری را کسب کرده است. زمانی با اشاره به اینکه بر اساس آخرین ارزیابی انجام شده توسط مرکز پژوهش‌های غلات کشور تمامی نان‌های تولیدی استان زنجان رتبه اول، دوم و سوم را به لحاظ کیفیت در کشور کسب کرده است، اضافه کرد: این رتبه‌بندی بر اساس ملاک‌های مختلفی از جمله سطح رویی و زیری نان، خمیری بودن و پارگی و یکنواخت نبودن، داشتن رنگ طبیعی و … بررسی می‌شود.  وی بیان کرد: ویژگی‌های سطح زیرین نان نیز باید یکنواخت و عاری از علائم سوختگی، خمیری و پارگی باشد و عوامل کاهش دهنده امتیاز نیز در این بخش سوختگی و خمیری بودن، پارگی و چین و چروک و سطح غیر عادی است.  ولی اله زمانی با اشاره به اینکه رنگ نان نیز باید طبیعی باشد و غیر طبیعی شدن رنگ نیز موجب کاهش امتیاز می‌شود، ادامه داد: بخش دیگر مورد توجه در نان، بافت نان است که باید به راحتی و در اثر کشیدن پاره شده و راحت لقمه شود و از طرف دیگر قابل جویدن باشد.  وی افزود: خشک و سفت بودن نان، گلوله شدن و تبدیل به توده خمیری و چسبیدن آن به دهان و دندان موجب کاهش امتیاز در این بخش می شود.  مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان افزود: بر این اساس امتیاز بین ۹۰تا ۱۰۰ خیلی خوب، ۸۰تا ۹۰ خوب،۶۰ تا۸۰ متوسط، کم تر از ۶۰ نیازمند ارتقای کیفی طبقه بندی می‌شود.  پایان پیام/73005